fbpx
img

Международен турнир“Пламен Пенев“ докара близо 200 борци от България и чужбина

/
/
/
1895 Views
0 Shares

Днес гр. Търговище беше домакин на първото издание на международния турнир в свободен стил по борба „Пламен Пенев“. 168 борци от България и чужбина показаха невероятни умения и висока класа. Деца, момчета, кадети и кадетки се впуснаха в надпревара за медали.

Състезанието протече при безупречна организация и с огромна подкрепа на публиката. Специални гости на събитието, посветено на търговищкият борец – Пламен Пенев, бяха неговият баща – Георги Пенев, кметът на Община Търговище – д-р Дарин Димитров, треньорът по борба – Иван Ангелов.

Главен съдия на събитието беше – Милен Марков. Межуднародният турнир се състоя благодарение на подкрепата на Георги Пенев, Пламен Колев, Мустафа Черкезов, Христо Стойнев.

Пламен Пенев е бронзов медалист от световно и европейско първенство за юноши в свободния стил и участник на Олимпиадата Атланта 96. Той е изключителен спомощетствовател на на българската борба. Почина внезапно в разцвета на силите си.

Търговищкият клуб по борба „Олимпиец“ постигна поредните борби, като Джан Ъшък грабна заслужено пояса „Пламен Пенев’ и първо място в категория 85 кг. Давид Петров зае първото място в категория 30 кг и грабна купа за най-резултатен състезател. Мерт Мустафов спечели първо място в категория 32 кг и вдигна купата. Стоян Вълчев взе бронзов медал в категория 59 кг, а Данаил Станев стана втори в категория до 73 кг. Алберт Шукри се окичи с бронзовия медал в категория до 59 кг. Всички състезатели във възрастова група „деца“ демонстрираха изключителни умения и хъс за победа.

Сред момчетата търговищките борци отново обраха медалите – Алекс Грозданов в категория 58 кг зае трето място, Никифор Петров в категория 62 килограма стана бронзов медалист, Георги Георгиев в категория 68 кг грабна броонза. Халил Садъков в категория 85 килограма стана вицешампион, като демонстрира невероятни умения и хъс за победа.

Кадетът Аднан Таиров зае второто място в категория 71 кг.

Изключителна на тепиха беше и Ралица Пенева в категория 62 килограма, зае първото място, като показа безупречна борба, силен дух и висока класа.

Това първо издание на международният турнир в памет на Пламен Пенев се превърна в шеметно събитие за града, изпълнено с много емоции, специални гости и препълнена зала.

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *