fbpx
img

Втора гимназия стартира кампания по набиране на средства

/
/
/
802 Views
0 Shares

Втора гимназия стартира кампания по набиране на средства в подкрепа на дете от Търговище. В навечерието на 24 май, търговищкото училище реши да инициира благотворителна кауза, която цели финансова подкрепа за лечението на Преслава Василева, страдаща от детска церебрална парализа.

Още през първите часове след раждането си, Преси е интубирана за дълго време, след кръвоизлив и гърч. В последствие детето развива детска церебрална парализа. За компенсиране на изоставането във физическото развитие е необходима интензивна рехабилитация. Необходимите средства за една година са 14 400 лв, като това включва невроразвиваща терапия, физиотерапия и обучение на семейството.

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ поставя кутия в сградата на училището, която ще бъде достъпна за всеки един, желаещ да се включи със средства. На 1 юни дарителската инициатива ще приключи, като събраната сума ще бъде преведена по дарителската сметка на Преси, съобщават от гимназията.

„Нека всеки един приеме тази кауза като своя! Децата на България са деца на всеки един от нас. Ето защо, моля всички да се погрижим за това едно малко момиченце да получи подкрепа и най-доброто, на което сме способни ние като общество.“ – заяви директорът на училището – г-жа Анета Куманова.

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *