fbpx
img

Зрелостници от профил „Изкуства“ към Второ СУ превърнаха Младежки дом в арена на красота и вдъхновение(СНИМКИ)

/
/
/
422 Views
0 Shares

Голямата финална изява на зрелостниците от ХІІ а клас, профил „Изкуства – музика и изобразително изкуство“ на Второ СУ „Проф Никола Маринов“, випуск 2021 г., превърна Младежки дом- Търговище в арена на изкуство, талант, вдъхновение и стремеж!

Училище с традиции и ученици с цел- да създават, творят и раздават красота.

Зрелостниците на Второ СУ за поредна година показаха, че края на училищните дни е ново начало, но с натрупани знания, умения и компетенции, пресъздадени в изкуство и изградени чрез екип от ученици, учители и ръководство

Младите музиканти и художници зарадваха своите учители, родители, приятели с изложба и концерт, за които се готвиха през всичките години в гимназията. Във фоайето на Младежкия дом, където са изложени картините на дванадесетокласниците, Таня Панайотова – старши учител по изобразително изкуство, представи постиженията на своите ученици, очертавайки индивидуалните способности на всеки от тях.

Така училището показа своята основна функция и най-важна мисия- да създаде целенасочени млади хора, които знаят своите силни страни и имат увереността да ги прилагат.

На сцената на концертната зала се изявиха певци и инструменталисти, развили през годините таланта си в екип с учителите по музика. И този път, както винаги, до тях беше класният им ръководител Десислава Трифонова В концерта участваха и художествени състави от Младежкия дом.

Нестихващите аплодисменти на публиката бяха най-високата оценка за постиженията на учениците от профил „Изкуства“, чиито годишни изяви вече са традиция за жителите на град Търговище.

Анета Куманова – директор на училището, поздрави зрелостниците и им пожела здраве и успешна реализация в живота. Тя не пропусна да отбележи, че Второ СУ винаги ще бъде с отворени врати за тях и когато срещат трудности и си задават въпроси, училището ще ги чака, за да им вдъхне отново увереност и надежда!

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *