fbpx
img

Предложението за един лев партийна субсидия влиза в пленарна зала

/
/
/
354 Views
0 Shares

Кадър видео Нова ТВ

В кратката работна седмица на парламента влизат важни проектозакони, свързани със социално осигуряване, лесопарк „Росенец“ и извънредното положение

Законопроектът за изменение на Закона за политическите партии, предложен от „Има такъв народ“ /ИТН/, е първа точка от проектопрограмата за работа на парламента в периода 5-7 май, пише www.dunavmost.com.

Предложението на ИТН е за намаляване на партийната субсидия на един лев за действително получен глас.

В проекта на програма по предложение на „БСП за България“ се очаква да бъде разгледан на първо четене Законопроект за допълнение на Кодекса за социално осигуряване, както и одобрения миналата седмица на заседание на здравната комисия Проект на решение за възлагане на Министерски съвет осигуряването на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 – „Спутник V“.

Очаква се депутатите да обсъдят Проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните органи относно незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, град Бургас. Вносител на проекторешението е ПГ „Демократична България“. Парламентарната група предлага още Народното събрание да разгледа на първо четене промени в Закона за здравето.

По предложение на ПГ „Изправи се! Мутри вън!“ /ИМВ/ в проектопрограмата на депутатите е включено и първото гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците. Предвидено е и изслушване на председателя и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране относно утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинна енергия за ценовия период от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г.

Изслушването е точка първа от проекта на програма за петък, 7 май 2021 г. В петък е предвидено време и за редовен парламентарен контрол.

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *