fbpx
img

Вдъхновители от Второ СУ с поредна изпълнена инициатива и призив да ги подкрепим!

/
/
/
332 Views
0 Shares

Доброволчески клуб „Заразно добро“ с поредна инициатива и призив да ги подкрепим!
Младежите, които искат да променят света като започнат от родния си град, отново вдъхновяват с примера, който дават. Учениците на Второ СУ не спират с инициативите и ентусиазма си и призовават всички търговищенци да ги подкрепят.

Ето какво написаха вдъхновителите на Търговище в своята Фейсбук страница:

„Здравейте, скъпи доброзаразители!
По повод Международния ден на земята – 22 април – ние от Доброволчески клуб „Заразно добро“ решихме да почистим родния град и да благодарим на природата за всичко, което ни доставя🌱🌎
На 23.04.2021 проведохме инициатива за почистване на улиците в гр.Търговище. Обиколихме районите около Борово око, пътеките до Руския паметник и някои улици из квартала. Инициативата ни не е приключила и бихме се радвали изключително много ако някои от вас желаят да се включат.
📌Следващата ни инициатива ще се проведе на 27.04.2021 (вторник) от 15:00 часа. За уточняване на мястото и повече детайли може да се свържете с нас.
Нека уважаваме природата и да показваме обичта ни към нея ежедневно! 🌼
Бъдете щастливи!“

Припомняме, че във Второ СУ ,,Проф. Никола Маринов“ Търговище се създаде доброволчески клуб ,,Заразно добро“. Инициатори са учениците от ХІ а клас, профил ,,Изкуства“ – изключително чувствителни към изпитанията, породени от предизвикателствата на времето. Те са твърдо убедени, че не бива да допускаме физическата дистанция да се превърне в социална изолация. Силната им потребност да бъдат полезни ги мотивира да се свържат с екипа на TimeHeroes – най-голямата доброволческа платформа в България, и да потърсят идеи как да превърнат времето и уменията си в позитивна сила. Гимназистите се впускат в „Купата на героите“ – доброволческо състезание на училищата в България.

Училищният доброволчески клуб ,,Заразно добро“ вече има много осъществени мисии – даряване на продукти и материали за рисуване на децата от Центъра за временно настаняване в Търговище и изпращане на благодарствени писма до лекарите от МБАЛ – Търговище и до учители, по повод Световния ден на думата „благодаря“, даряване на детски книжки в градската библиотека. Всеки, който има запазени детски книжки може да ги предостави до края на месец Април, подкрепяйки младите хора на град Търговище.

Доброволците споделят, че са открили своето призвание – да променят училището, квартала, общността, града си. В клуба вече членуват ученици и от останалите паралелки на ХІ клас. Желанието на създателите му е да бъде ,,заразена“ с добро цялата училищна общност. Те призовават всеки, който желае да носи усмивки на хората, да подарява щастие и да прави добро, да се присъедини към клуба.

Можем да бъдем горди, че училище, родители и учители в Търговище създават осъзнати млади хора като тях! Благодарим им, че ги има и призоваваме всички съграждани да ги подкрепим в мисията им на 27 април, давайки им вяра и надежда, че това, което правят има смисъл!

За контакти: zarazno_dobro@abv.bg и страница във Фейсбук „Заразно добро“

https://www.facebook.com/ZaraznoDobro

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *