fbpx
img

РУО-Търговище с поредна инициатива за засилване на приемствеността между детските градини и училища с начален етап

/
/
/
313 Views
0 Shares

Засилване на приемствеността между детските градини и училищата с начален етап са сред приоритетите на РУО-Търговище! Работа в посока споделяне на опитност между специалистите и осигуряване на грижа за всеки бъдещ ученик- това беше целта на поредната инициатива, организирана от г-жа Елка Станчева.

На 26.02.2021 г., в Microsoft Teams се проведе работна среща на тема „Представяне на добри практики относно съвместни инициативи между детските градини и училищата с начален етап“. Целта е оказване на методическа подкрепа чрез споделяне на опит при осъществяване на приемствеността при прехода от детската градина към начален етап.

Срещата бе открита от началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, която изтъкна необходимостта от съвместна дейност между детските учители и учителите в начален етап.

Педагогическите специалисти от ОУ „Христо Ботев“ с. Камбурово и ОУ „Любен Каравелов“ гр. Попово представиха опита си при реализирането на дейности по Модул 2 „Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с детски учители и учители по предмети от прогимназиален етап“ на Национална програма „Заедно в грижата за всеки ученик“.

Чрез координирането на работата на детски учители и учители от начален етап, се постига по-лесен преход за децата , което е и най-важната цел за всяка образователна институция.

В срещата участваха над 140 директори и учители от училищата и детските градини в област Търговище.

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *