fbpx
img

От Второ СУ с послание: „Когато в училище ежедневно цари любов и разбиране, Денят на розовата фланелка е просто повод да отпразнуваме Доброто“!“

/
/
/
460 Views
0 Shares

От Второ СУ с послание: „Когато в училище ежедневно цари любов и разбиране, Денят на розовата фланелка е просто повод да отпразнуваме Доброто“!“

В сряда, 24 февруари 2021 г. е Световният Ден на розовата фланелка 2021г. против тормоза в училище. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище.

Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.“

Тази трогателна история вдъхновява милиони деца по целия свят да отбелязват този ден с различни инициативи, които учат на добротворчество, взаимно уважение и разбиране.

Във Второ СУ почетоха Деня на розовата фланелка отново чрез интегриране на „Темата на деня“ в учебните дейности.
Този метод успява да накара учениците да проявят творчество, мотивация и анализаторско мислене, което е в основата на начина на обучение.

Четвъртокласници от групата за ЦОУД, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, участваха в рисувателна игра за запознаване с различните видове агресия и начините за справяне с нея. На 23.02.2021 г. Антоанета Стоянова – учител на групата, и Стойне Калайджийски – педагогически съветник, организираха събитието, за да отбележат 24 февруари – Световния ден за борба с тормоза в училище, познат още като Ден на розовата фланелка.

От Второ СУ с послание: "Когато в училище ежедневно цари любов и разбиране, Денят на розовата фланелка е просто повод да отпразнуваме Доброто"!"

Учениците си припомниха, че насилието е изключително сериозен проблем, от който може да има тежки последици върху детското развитие, и че неоспоримо право на всяко дете е да израсне в спокойна и здравословна среда.

От 3 а клас пък, отправиха послание, че учениците са обградени от любов, а в нея няма място за насилие.

Ние сме 3а клас и доброто е винаги в нас.
Заедно можем да не допускаме тормоз в училище.
Училище без страх – 2СУ “ Проф.Никола Маринов“
Гр.Търговище
Ден на розовата фланелка

От училищното ръководство благодарят на своя екип за ентусиазма, вдъхновението и всеотдайността,  с която успяват да осигурят на учениците спокойна и топла среда!

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *