fbpx
img

Пореден успех! Публикуват творбата на възпитаничка на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ в сборник с разкази

/
/
/
339 Views
0 Shares

Пореден успех! Публикуват творбата на възпитаничка на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ в сборник с разкази. Търговищкото училище се превръща в своеобразен посланик на доброто чрез различни инициативи, свързани с доброволчество, послания от малки и големи ученици, превъплътени в учебни занятия. Постижението на Сияна Димитрова отново е свързано с каузата да бъдем добри и да оценяваме всеки миг.

 

Талантът и творческото въображение са неподвластни на ситуацията на пандемия, а и на обучението от разстояние в електронна среда. Това доказа Сияна Димитрова – ученичка във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, с участието си в Седмия национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ 2020 г. на тема „Разказ в 10 изречения“. За своя разказ „Благодарността на Абигейл“ осмокласничката от профил „Хуманитарен“ бе удостоена със специалната награда на конкурса – публикуване на творбата ѝ в изданието на сборника „Разказ в десет изречения“ през месец май 2021 г.

За детската невинност и чистота, за способността да надмогваш злото и да отвориш сърцето си за простичките неща, с които е изпълнен светът и които правят живота прекрасен – за всичко това разказва един миг от съществуването на малката Абигейл. А авторката Сияна отправя към нас посланието си за доброто и надеждата, които неизменно са наша опора и в този труден за всички момент.

Престижният конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ 2020 г. се организира от Фондация „Шанс за децата и природата на България“. В тазгодишното му издание се включиха 223 млади български творци от над 60 населени места в страната и чужбина. Конкурсните творби бяха оценени от компетентно жури с председател Митко Новков, доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, директор на програма “Христо Ботев” на БНР, автор на 8 книги, литературен критик, медиен наблюдател и преподавател в НБУ, и членове писателите Радослав Гизгинджиев, Иван Тотев и Димитър Стефанов, както и журналистката Невена Праматарова.

Поздравления за Сияна Димитрова за постигнатия успех!

Милена Драгнева – старши учител
по български език и литература

Пожелаваме на Сияна още покорени върхове!

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *