fbpx
img

Талант на Търговище сред „Първите 10“ на фондация „Стоян Камбарев“

/
/
/
172 Views
0 Shares

Талант на Търговище сред „Първите 10“ на фондация „Стоян Камбарев“

Малко Търговище отново показа, че създава големи таланти, оценени на национално и международно ниво! Благодарение на всеотдайността на вокалния педагог Десислава Станкова, учител във Второ СУ „Πpoф. Hиĸoлa Mapинoв“, и качествата на едно момиче , градът ни за поредна година се класира на челни позиции в авторитетна класация.

За да ви покажем колко ценна е тази награда, споменаваме само малка част от думите за този свръхталант на България, чието име носи Фондацията

Стоян Камбарев

Единак, вглъбен, свръх интелигентен, Стоян Камбарев се отличаваше със собствен стил и морал и никога не се съобразяваше с театралната конюнктура. Влизаше в добре смазаната театрална машина и я взривяваше с енергия, талант и математическа точност, в резултат на което се раждаха неговите метафизични спектакли.

Стоян Камбарев си отиде само на 45, но остави дълбок белег върху всички български таланти, които вдъхват живот на всяко дело, до което се докоснат. Енергия, талант и интелигентност- това са и качествата, които откроиха Екатерина сред множеството претенденти за престижната класация.

Такива са и всички млади хора, до които се докосва дейността на Фондацията в лицето на Деси Тенекеджиева! Тя насърчава не просто конкретни идеи, а дава криле на техните мечти…

Eĸaтepинa Aтaнacoвa, единадесетокласничка oт Bтopo CУ „Πpoф. Hиĸoлa Mapинoв“ Търговище, за втора поредна година бe сред нoминиpaните yчacтници в ĸaмпaниятa „Елхи на Таланта“ на Фондация „Стоян Камбарев“.

Тя сe зaнимaвa пpoфecиoнaлнo c пeeнe в гимнaзиятa oт четири гoдини в ĸлaca пo „Πoп и джaз пeeнe“ нa вокалния педагог Дecиcлaвa Cтaнĸoвa. За талантливото момиче, благодарение на Фондацията, това е поредната очаквана и вълнуваща Коледа. Парична стипендия, подаръци и ваучери са част от изненадите на организаторите.

„Елхи на Таланта“ е поредната блестяща идея на Фондацията, носеща името на култовия театрален режисьор. Събраните средства и тази година са предназначени за стипендии на даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще покрият едногодишните разноски за изкуството, което са избрали.

Ще бъдат закупени и подаръци за семействата, а част от средствата ще финансират и едногодишни стипендии на музикалните таланти на Фондацията, чийто президент Десислава Тенекеджиева и екипът ѝ превръщат Коледата на тези деца в приказка.

Училищното ръководство поздравява своята възпитаничка Екатерина и вокалния й педагог Десислава Станкова, с поредния успех и заявява увереност, че това е само началото на блястящата кариера на единадесетокласничката!

Ние от екипа на targovishte.eu благодарим на Екатерина и нейната педагожка за това, че дадоха повод да се гордеем с града ни и да поставим поредната „корона“ в рубриката „Известните лица на Търговище“

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *