fbpx
img

За пример! Възпитаници на Втора гимназия се върнаха в родния град като доброволци!

/
/
/
184 Views
0 Shares

Вече повече от месец двама медици, възпитаници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, са на първа линия в болницата в Търговище. Това са доброволците Ирена Мирчева – студентка V курс в Медицинския университет във Варна, и кинезитерапевтът Стойчо Русев. Те помагат на лекарите в борбата с covid 19.

Младите хора се включват всеотдайно в борбата с корона вируса. Вземат решението си категорично и с ясното съзнание, че във време на изпитание трябва да бъдат на поста си. Сега здравната система има голяма нужда от специалисти, Ирена и Стойчо също имат нужда от здравната система – ще придобият безценен опит в професията. Те преодоляват страха от страшната болест, защото виждат благодарността в очите на пациентите. И това им стига. Решили са да останат в инфекциозното отделение, докато е необходимо.

Безгранична е гордостта на цялата училищна общност от това, че двама достойни възпитаници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище проявяват такава отговорност, че с такова себеотрицание се включват в редиците на специалистите, излагащи на риск живота си и този на своите близки.

Анета Куманова, директор на училището, не скрива възхищението си от прекрасните млади хора. Тя споделя: „Вярваме, че зад решението на Ирена и Стойчо да станат доброволци в МБАЛ Търговище стоят дългогодишният труд и взаимното уважение на двамата и на техните учители. Поздравяваме ги за всеотдайността и човечността им. Пожелаваме им да бъдат все така благородни и да изпитват още по-голямо удовлетворение от професията. Благодарим и на техните родители, че са възпитали и отгледали такива доблестни деца. Надяваме се изборът на Ирена и Стойчо да бъде пример и за други млади хора.“

Репортаж на БНТ

източник: 2su-tg.com

Коментирай със своя Фейсбук профил
0 Shares

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *