img

Ето как да си отгледаме джинджифил у дома

/
/
/
147 Views

Джинджифил – без съмнение, е една от най-вкусните подправки. Но в допълнение към невероятния ѝ вкус, тази подправка е богата на многобройни ползи за здравето.

Ако искате да разберете защо джинджифилът трябва да бъде част от ежедневния ви хранителен режим, проверете ползите за здравето, изброени по-долу.

Най-доброто на този корен е, че можете да го отглеждате в градината или у дома! Тъй като джинджифилът в магазините често съдържа инхибитори на растежа, неговите свойства намаляват.

Ние ви предлагаме съвети как да отгледате джинджифил у дома.

Джинджифилът расте достатъчно бързо и е много непретенциозен!

Той има способността да лекува гадене, морска болест и гадене по време на бременност. Някои експерти смятат, че джинджифилът е толкова ефективен, колкото и някои лекарства за лечение на гадене.

Освен това на хората, които тренират редовно и се борят с болки в мускулите, им се препоръчва да консумират повече джинджифил, тъй като той има силни противовъзпалителни свойства и ще ви предложи незабавна помощ.

Джинджифилът също се препоръчва срещу болки в ставите и скованост, което е много чест проблем при хора с остеоартрит.

Тази лечебна подправка може да намали болката по време на менструалния цикъл, точно като ибупрофена. Хората, които имат проблеми с храносмилането, могат да получат много ползи от яденето на джинджифил.

Той може да се използва по различни начини, така че можете да го използвате, за да приготвите вкусен чай, да го добавите към различни ястия или в природната медицина.

Отглеждането на корен на джинджифил е много просто!

Сложете корена от джинджифил във вода в продължение на няколко дни. Той бързо ще образува корени и след това напълнете саксия с почва и поставете в основата корените в посока нагоре. Покрийте ги с 4-5 см почва.

Поставете саксията на топло място, защитено от пряка слънчева светлина. Поддържайте почвата влажна, като я поливате ежедневно. Първите издънки ще бъдат видими след една седмица.

Моят корен на джинджифил расте просто в саксия с вода! Опитайте!

Коментирай със своя Фейсбук профил

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *